Pasul 1 - Creează-ți cont pe platformă

Este foarte important să completezi toate câmpurile cu datele tale reale. Kinoteca Bloc Zero este o platformă educațională care se adresează exclusiv profesorilor și de aceea avem nevoie să ne asigurăm că avem suficiente informații care să ne ajute să îi identificăm pe utilizatori ca atare.

Pasul 2 - Alege filmul potrivit pentru clasa ta

Kinoteca Bloc Zero

Construcția catalogului de filme aflate în portofoliul Asociației Bloc Zero este abia la început.

Pentru moment poți găsi pe prima pagină a site-ului un număr de trei filme, însoțite de resurse educaționale dedicate. Navighează meniul criterii de filtrare pentru a-l alege pe cel mai potrivit pentru clasa ta și/sau dă click pe filmul care te interesează pentru a afla mai multe și pentru a accesa resursele educaționale (descărcabile în format .pdf).

Festivalul luna.doc, ediția FAKE NEWS

Accesează secțiunea luna.doc din meniul site-ului, aflat în partea de sus a ecranului. Acolo vei găsi: descrierea proiectului , programul și detalii despre filmele din festival . Dă click pe filmul care îți stârnește interesul pentru a putea afla mai multe despre el și pentru a putea organiza o vizionare. Tot în secțiunea luna.doc vei putea descoperi și un kit educațional (ghid de informare corectă în format .pdf și video animat, dar și o cercetare despre sursele și modalitățile de informare ale adolescenților din România) care să te ajute să discuți într-un mod informat cu elevii tăi despre fenomenul știrilor false.

Pasul 3 - Vizionează filmului (în clasă sau online)

În pagina filmului vei găsi: filmul , sinopsisul , argumentul de vizionare și formularul de feedback .

În cazul în care filmul este vizionat în clasă, tot ceea ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de play aflat deasupra titlului filmului. Se va deschide apoi un link de Vimeo care va oferi, în colțul din dreapta jos opțiunea de fullscreen și opțiunea de a adăuga subtitrare în română ( butonul marcat CC” ).

În cazul în care proiecția se va desfășura online, tot ceea ce trebuie să faci este să dai click pe butonul „Distribuie către elevi” , din pagina filmului. Se va genera apoi un link securizat , valabil 24 de ore , pe care îl vei trimite elevilor pentru ca fiecare dintre ei să vadă filmul individual.

Pasul 4 - Completează formularul de feedback

În partea de jos a paginii filmului se găsește formularul de feedback . Răspunde la cele 3 întrebări după finalizarea proiecției, ajutându-ne astfel să înțelegem mai bine nevoile profesorilor și cum putem îmbunătăți proiectul nostru.

Pentru sustenabilitatea proiectului este esențial să putem avea date clare despre impactul acestuia, de aceea te rugăm să completezi prompt formularul, cu date cât mai exacte, după fiecare proiecție organizată la clasă.

Atenție: În eventualitatea în care un utilizator organizează mai multe evenimente de vizionare fără să completeze formularele de feedback aferente, acesta va fi contactat de un reprezentant al echipei de proiect pentru a furniza aceste date, iar în cazul unui refuz contul său va fi suspendat.

Cont nou

Accesul la filme și resursele educaționale asociate este permis exclusiv cadrelor didactice, în baza unui cont de utilizator.
Unde ne găsești:
Bdul Hristo Botev nr. 27,
ap. 1, cam. 2, Sector 2,
cod poștal 030237
e-mail office@bloczero.ro
cod fiscal nr. 41473693
Social media:
FACEBOOK